Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преминаването ми от KTM LC4 620 SC SM 01` към KTM 660 SMC 03`

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Преминаването ми от KTM LC4 620 SC SM 01` към KTM 660 SMC 03`

Тук на село нямам нет и влизам рядко в форума и затова малко се извинявам .
    Първо на момчето,което ме питаше за маската-отговорих на лично .
    За накладките-сложиш ги с мисълта,че като са за 90лв спирането ще се промени драстично,но разликата не е чак драстична.Иначе спирането за стокови спирачки е повече от доволно-брембо,320мм диск...просто исках с тази инвестиция да спира още по зверски....иначе караш с 80-90 набиваш предната спирачка и си спираш на предна.

Tihomire-aми на абсолютно прав път на 5-та до пръсване на двигателя прави 170.A на 4-та с газ се изправя при мен !Километража при мен не е дигитален а обикновен...но не мисля,че лъже.
    Мотора е на вилата в едно село близо до Свиленград и Харманли.Тази година съм студент в Пловдив....ако успея да намеря гараж на добри пари може и мотора да дойде с мен.Оначе съм много мераклия за едно каране с една такава по нова ЛЦ4-ка като твоята хем за лаф да направим хем опит да обменим и така.

Коментар

Коментар

Пекна малко слънце....постопли се отново и викам да пообиколя малко Източните Родопи.....

Завърших разходката привечер....

Спомен от разгара на миналия сезон....

Коментар

Супер разходка, завиждам ти благородно
          SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Абе пичове почти навсякъде думата супермото се свързва и с думата Тунинг......само,че тъй като повечето неща са на английски,а точно на този език нямам почти никакви познания ще може ли някой,който не го мързи да драсне някои ред да ме открехне как аджаба да си тунинговат КТМ-то

Влизам из ибей пиша ktm lc4 tuning parts,power kit,big bor kit,tuning rod,tuning head,но абсолютно нищо съществено.Само преди време бях намерил кит за карбуратор кеихин фцр и от 41мм да го направя 54 или 63мм :О Принципно звучи прекалено добре,но дали е възможно подобно нещо,дали не иска и други промени.....въобще откъде е възможно да започна да "тунинговам/подобрявам/подсилвам" супермотото.....

Интересувам се само от подобрения по карбуратор/двигател...по окачването и спирачките знам какво да направя ако имам пари

Като цяло не съм привърженик на думата "тунинг" особено по двигателя и особено за машини,които се карат от любители като мен ,но наистина ми е интересно срещу какви пари,какво мога да подсиля по двигателя и как това подсилване ще се отрази на жижота на двигателя,на интервалите на обслужване и т.н.

И друго-има ли шанс от ибея да се набутам с бутало Менте-Висеко...защото сега има зверската оферта за бутало за моя мотор-от ктм доколкото съм гледал из саитовете излиза около 450лв буталото,а сега има оферта за 75 евро и със всички доставки и такси ще дойде до мен за около 220лв,което е 50%....но да не излезе реплика ??!??!

Благодаря предварително ! ! !

П.С И за да не е "сух" поста една снимка от аматьорските ми тренировки:

Коментар

Туниг за КТМ лц4 660 в твоя вариант се изразява в:
              Цилиндър с бутало 107mm, клапани на 38мм, разпределителен вал stage 2-3.Стойност на удоволствието ново около 1300 пауда, 2-ръка 500евра.В този сайт, може да провериш.
              Препоръчвам ти или да си караш мотора така или го сменяй, ако ти малее!Най много смени вала струва 250 евра и генерацията Акрапович 2-ръка 400-600евра.Казвам го от опит.
              KTM 640 LC4 Prestige Supermoto;YAMAHA WR450F/08

Коментар

Wow Благодарско !
                Интересувам се от такива неща по простата причина,че съм събрал някой лев и смятам да ги инвестирам в мотора.Да ги дам за окачване-не съм профи,не гоня някакви резултати ,така че няма смисъл.Да ги дам за спирачки-да това си струва,но мисля,че е по разумното да ги вкарам в двигателя.Оттук следват два вариата-зимата като падне снега да го закарам на чичо доктор да го поосвежи с бутало и биела....вариант 2 продължа да събирам и когато ги събера да ги вкарам в тунинг.

Това,което ми показваш като цена е по- добре от същите части Нови,стокови,от КТМ.Иначе някои гарантира ли ти колко кончета приблизително на дино тест ще дойдат след тунинга.Да не стане да дадеш 3 бона за тунинг части и накрая да ми изкара 2,5коня отгоре.

И според теб колко ще изкара двигателя напомпен по този начи?За всеки ден вече няма ли да става мотора?

Мотора определено не ми малее :Д просто ми се въртят идеи в главата и зимата ще решавам какво да правя....

Коментар

Първоначално публикуван от Valentin Krasimirov Преглед на мнение
                  Лепенките станаха ,дойдоха и сега трябваше да си ги поставя.Това ми изглеждаше най-лесното и приятното в цялата работа,но не.....ДОБРЕ ЧЕ СВАЛИХ ВСИЧКИ КОРИ И ТАКА ЗАПОЧНАХ ПОСТАВЯНЕТО...ИНАЧЕ ПРОСТО НЕ ЗНАМ КАК ЩЯХА ДА СЕ ЗАЛЕПЯТ КАКТО ТРЯБВА.Първо изчистих перфектно корите и ги избърсах.После преди поставянето на всяка лепенка с сешоар нагрявах първо кората,а след това и самата лепенка и бавно,бавно,за да не остава въздух отдолу залепвах лепенката....вече всички лепенки са залепени,но така и не ми остава време (от кандидатстуденски уроци) да отида при мотора и да поставя корите.
                  От всичко направено излезе ТОВА-и тук искам отново да БЛАГОДАРЯ НА РАЙДЪРСКИН,за чудесната направа и качеството на лепенките.Човека е много коректен и точен и работи супер.

Яко, и на мен ми се прииска КТМ...

Коментар

Първоначално публикуван от Purple Elephant Преглед на мнение
                    Яко, и на мен ми се прииска КТМ...
                    Няма да можеш да караш 60х км само със смяна на масло

Коментар

С описания тунинг от мен КТМ-660 СТВАВА 700
                      Но пак ти казвам тава е безсмислено.
                      Конете по спомен ставаха 75-80.
                      Ти ще си купиш още един път твоя мотор.Смяна на масло няма да е на 5000км на 1000, не е проблем, аз моя на толкова го сменях.Нали смяната става за 10мин.
                      Но скоростите почват да дават проблем.Лагерите заминават значително по бързо.Все пак от 660 да стане 700 ясно ти е какво става с мотора.

П.П Вземи си цяла генерация Акрапович, разпределителен вал и карбуратор FRC-41MM полирай смукателния отвор и един спортен филтър.Предна радиална помпа с хубави накладки.Купи си истински гуми + един СЛИПЕР КЛЪЧ. До тук имаш към 2500-3000лв но ще се забавляваш истински и мотора, ще го караш още много дълго!

Коментар

Принципно всичко,което си казал е така,обаче цената е доста над 3 бона : )
                        За акрапович се оглеждам да изпадне нещо на търг,но винаги цената се качва над 1000 евра.
                        Слипъра (втора ръка да си вземеш съединител мисля,че е като да си вземеш масло 2-ра ръка) чисто нов е около 800 Евра в ибей.
                        Той карба и сега ми е Кейхин ФЦР-41 МХ.
                        А спортен филтър (КН) от КТМ ми казаха,че за моя модел нямат.....и затова просто мин.година направих дупки на кутията да влиза повече въздух.

Оглеждам се за радиална помпа Берингер,заедно с 6-бутален апарат и диск ,но нови струват почти колкото описания тунинг :д втора ръка ако за 800лв се уредиш с 3-те си късметлия....

Той ако мотора реално стане 80 коня според мен определено си струва.,защо да е безсмислено.....да даваш 4,5 бона ама кое супермото е 80 коня :д и тогава всичко ще е лимка-напомпен двигател,слипър,спирачки но явно после мотора трябва да ми остане само за писта.... маслото се преживява дето викаш,ама всеки сезон да го цепя и да давам сериозна сума за консумативи на този етап ми идва финансово невъзможно.

Аз вече имам сликове 120/70 и 165/55 ама са на тавана,пазя ги за пролетта,защото преди година и половина закривах летния сезон Октомври месец с последното агресивно каране и на единия завой се случи още да е останала роса.....и закрих сезона с изтърван завой със около 70.....та за това вече мине ли 20 Август гледам да не се отпускам по завоите,че има изненади....

Най-разумното май ще е тази година зимата да сменя профилактично буталото и биелата,да си карам мотора стоково и да продължавам малко по малко да спестявам.......и някой ден просто всичко това да го направя накуп и да си го оставя за писта или само за събота/неделя.

Мерси отново ! ! !

П.С. Много ми е интересно ти след лц4-ката какво ще вземеш

Коментар

Да сумата излиза над 3000.
                          Относно какво ще си купя.Вече карам Ямаха ВР450Ф 2008.
                          НО сега и него продавам, искам да си взема Тежко ендуро примерно Хонда трансалп.Да му сложа куфарите и с жената, да обикаляме.
                          Имам познати, който пътуват постоянно.И като ги чуя как за 1000лв отишли Гърция- Италия и гледал МОТО GP и по не знам си кви плажове почивали. Ми текват лигите.

Коментар

Първоначално публикуван от Тиhомир Преглед на мнение
                            Да сумата излиза над 3000.
                            Относно какво ще си купя.Вече карам Ямаха ВР450Ф 2008.
                            НО сега и него продавам, искам да си взема Тежко ендуро примерно Хонда трансалп.Да му сложа куфарите и с жената, да обикаляме.
                            Имам познати, който пътуват постоянно.И като ги чуя как за 1000лв отишли Гърция- Италия и гледал МОТО GP и по не знам си кви плажове почивали. Ми текват лигите.
                            Айде още един се отказа от супермотото
                            SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

От сутринта до сега чета тази тема и много, много се изкефих.
                              Много ми хареса страстта, желанието и обичта, която е вложена в този мотоциклет. И най-вече, защото е КТМ.
                              Имам КТМ, но АТВ в гаража си и освен това че има стоково много добри спирачки, гори малко, май друго не мога да спомена... А забравих, няма опасност да задремеш, защото има ужасни вибрации при високи обороти.
                              А темата я зачетох, защото днес сутринта времето беше добро и дойдох на работа с новата ми придобивка KTM SMT990. А след мен едно приятелче си купи 660 и е много доволен. И сега чета и попивам всичко, което има и най-малко общо със супермото машини и ползването им за движение по пътната мрежа.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Честито и само хубави моменти.
                                Ти хубаво се похвали ама не виждаме снимки

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 190,092 в 13:50 на Вчера.

Зареждам...
                                X